Diensten  U wil voor uw dranken en voeding een beveiligde opslagplaats op een strategische locatie ? U wil stockage van uw producten in  optimale omstandigheden ?

Vario Food zorgt voor een onberispelijke storage van uw producten. Ons gamma telt ongeveer 2000 soorten bieren, frisdranken, waters, softdrinks, wijnen, schuimwijnen, ciders, alcoholen, aperitieven, vruchtensappen, melk-producten, C02, publiciteitsmaterialen, glazen en gadgets, koffie & soepen (warme dranken), sauzen, …

Onze klanten zijn allen vakspecialisten. Zij hebben alle producten zorgvuldig uitgekozen.

Vario Food Group nv beschikt over 30.000 m2 hypermoderne opslagruimte (bouwjaar 2005, uitbreiding in 2008), voorzien van voldoende laadkaaien en adequaat beveiligd, waardoor het risico op schade, verlies en diefstal tot een minimum wordt beperkt. Onze magazijnen zijn onderverdeeld in 4 hallen, waarvan 2 hallen fungeren als geconditioneerde ruimte.

Deze geconditioneerde daglichtvrije ruimten zijn zeer geschikt voor temperatuurgevoelige producten zoals o.a. vruchtensappen, melkproducten, biscuits, chocolade, zoetwaren, bieren, frisdranken, wijnen en gedistilleerde dranken, geÔndustrialiseerd gebak, sauzen, zuurwaren,Ö. De temperatuur wordt hier constant op 15-18įC gehouden met een vochtigheidsgraad van 50 ŗ 60%.

Onze magazijninrichting bestaat deels uit palletstellingrekken die tot 6 palletplaatsen hoog zijn en deels uit bulkzones om snel roterende producten te handelen.

Ons handelingproces kunnen we verdelen in 4 fasen :
De eerste fase bestaat uit het inslaan van de goederen. Vervolgens worden de goederen in de stellingen of in de bulkzone geplaatst en opgeslagen in ons magazijn. In een derde fase worden de goederen overgeslagen en klaargemaakt voor verzending. In de vierde fase worden de bestelde producten in de juiste hoeveelheid op het afgesproken tijdstip op de aangegeven plaats geleverd. Precies zoals u het wenst.

Vario Food biedt haar klanten een uitgebreide goederenbehandeling aan, gericht op de fijnmazige distributie van voeding en dranken.

De Vario Food Group Value Added Services :

 • Orderpicking
 • Etikettering + labeling
 • RF-scanningsysteem
 • Palletbeheer
 • Maatwerk displays
 • Verwerken van retours
 • Terugname en verwerking van leeggoeden
 • Douane-entrepot
 • Cross-docking, waarbij inkomende goederen rechtstreeks kunnen worden gedistribueerd zonder tussentijdse opslag.
 • EDI, Electronic Data Interchange, waarmee electronische informatie wordt uitgewisseld
 • Facturatie
 • Ö

Vario Food zorgt voor een correct en geautomatiseerd magazijnbeheer van al uw goederen zodat u op elk moment beschikt over de meest actuele gegevens. Daar we efficiŽntie hoog in ons vaandel dragen, hebben we gekozen voor een uitermate betrouwbaar en efficiŽnt magazijnbeheersysteem.

De binnenkomende goederen worden voorzien van een label met een barcode die alle belangrijke informatie bevat. Via ons RF-scanningsysteem (Radio Frequentie) worden de goederen na scanning online automatisch in voorraad genomen, waardoor we het FIFO systeem (First In, First Out) steeds onder controle hebben.

Heeft u een klant met verschillende depots, dan weten wij via ons systeem, perfect waar, wanneer en welk lot geleverd is. Hierdoor wordt traceability een bijkomende zekerheid. Als gespecialiseerd opslagbedrijf in de voedingsindustrie zijn HACCP en BRC voor ons geen onbekende begrippen. Audits en bezoeken kunnen steeds zonder problemen plaatsvinden.


Onze medewerkers

Met al uw vragen kan u steeds terecht bij onze logistieke medewerkers, die opgeleid zijn tot ware key-accounts voor uw goederen en diensten. Onze mensen zijn uw medewerkers. Zij staan ook in voor orde en netheid en onderwerpen uw producten, onze installaties, rekken en inrichting onophoudelijk aan dynamische risicoanalyses. Uw goederen zijn in betrouwbare handen. Samen met een goede fysieke infrastructuur en korte communicatielijnen met een minimum aan overhead staan zij garant voor een uitstekende service en een op maat gemaakte dienstverlening voor onze opdrachtgevers.

U kan permanent beschikken over stockoverzichten, print-outs van vrachtbrieven en leveringsbonnen, inventarislijsten, logistieke historieken en overzichten. Bovendien kunt u uw goederen extra verzekeren. Wij staan u graag bij met het sluiten van de verzekering.

Vario Food biedt u ook een op maat gerichte dienstverlening die de hele transportstroom vanaf de inkomende goederenstroom van de leverancier over de volledige goederenbehandeling tot en met de uitgaande goederenstroom naar de klant organiseert en begeleidt. Door verregaande integratie van de nieuwste informatietechnologieŽn in de logistieke bedrijfsvoering, kunnen wij voor iedere opdrachtgever een apart dossier opbouwen, geheel naar uw wensen en verwachtingen.©2008 Variofood nv -  design web4all.be